Pengikut

Isnin, 18 Oktober 2010

Belanga Cafe


look interesting?
sangat kannn...
laparrrrr sangatttt..
lagi ditatap lagi lapar..hee
kalau cakap pasal makan, memang la orang Malaysia ni suke makan. so termasuk diriku yang laparrrr ni.hehe..tourist datang pon sebab makanan kita jugak kan.. (yeke?) .

Pape pon, can't wait sangat nak try makanan kt Belanga Cafe ni. hopefully dapat gi la..
Belanga Cafe, please invite me for your event. :))

peace!

Khamis, 12 Ogos 2010

10 bulan dah


10 bulan da..
hepinye aku ngan die
hari2 bertambah sayang
dan hari2 jugak aku bertambah bulat
any-how,hope berkekalan.


10 bulan da..
bergelak ketawa
bertangis berhiba
bersenda berjenaka
bermarah merajuk
bergaduh bertumbuk
bersepak berlempang
berlari berkejar
semua tu pon kenangan yang best
kenangan yang memang patut dikenang


da 10 bulan da..
every month
selalu remind pasal masa awal2 dulu
masa kawan
masa memikat
masa terpikat
masa melamar
masa menerima
buat kita tak lupa setiap saat
indah lagi manis
masam lagi masin
kau dan aku
kita dan dia
sayang dan sayang
create perasaan
hari2 pon baru kenal
hari2 pon perkara baru
hari2 pon topup sayang


suka status awak pagi2 ni
"u r wat i've been looking for, Nursyamimi Yusnaidi..."
saya tak pernah cakap ni
tapi awak...
U R EXACTLY WHAT I"VE BEEN LOOKING FOR
terima kasih kerana hadir dalam hidup saya
saya sayang awak yang teramat sangat


i pray for peace for this relationship :)
amiin..

Selasa, 20 Julai 2010

tak nak


x nak marah.
x nak badmood.
x nak gaduh.



nak hepi je.

itu je. i'll try my best ^_^

peace.

Jumaat, 16 Julai 2010

MEMANG!

perkara memang;

memang da nek sem sumpah malas giler ak nk update mende alah ni.

memang laptop aku ni tersadai je dalam bilik aku.

memang jadi port kucing aku bersantai

memang 'SUKE' sebab hp ak bru beli sem lepas da hilang

memang 'GEMBIRA' pt x masuk2

memang menyushkan!

memang 'PUAS HATI' pt xmasuk lagi duet tu da x de gara-garu-garinye kene replace hp baru.

memang aku suke hp baru aku ni walaupon xcanggih cam yg hilang

memang terpaksa berhutang dulu untuk itu *pt pnye pasal!

memang poket penuh habuk, dompet da berancai, tank minyak asyik kering

memang aku xlarat isi minyak duet nak makan pun cukup2

memang kalo isi minyak dulu rm10 5.56L skang da 5.41L. rugi ak 0.15L

memang aku malas nak ulang alik hari2 gi kelas dari umah, kene bangun awal 2 jam sebelum kelas, kene kua at least sejam awal padahal uma ngan poli dalam shah alam gak.haih

memang aku xpatut nak mengeluh sebab nak ilmu kene berusaha kan

memang kesian kat orang yang dok area kl kene ulang alik tu

memang aku kene ganti pose cepat nanti xsempat lak

memang banyak tol dugaan aku nak pose time bukan bulan pose ni

memang aku banyak kua merayap sana sini walaupon de rm5 je dalam dompet ni

memang aku makin gemok dok umah ni da xde keje len melantak je, kua pon melantak

memang kat umah x banyak makanan tapi aku stil dapat makan terlebih cukup

memang aku da merapik pelbagai memang dah ni

memang bile sebut memang banyak kali perkataan memang tu da jadi pelik

memang aku taw orang da malas nak bace ape2 memang

memang mintak penampar

memang aku da malas nak tulis da ape2 memang.

memang nak tulis ni sampai sini je

memang banyak memang.
peace u all.



Sabtu, 26 Jun 2010

ni mata sape yg tercicir ni??


"mate ko cantikla"
"mate ko aset taw"
"giler menggode mate ko"
"awak taw x mate awak cantik?" <---- ni yg paling geli ni

ei.. ei ape ni..ye aku taw mate ak cantik..xyah la sume orang pon nak cakap..haha kene penyakit pakwe aku ni perasan banyak sangat.. anyway korang puji2 aku ni betol ke... ke sebab nak bodek aku je ni..cakap cepat korang nak ape??hehe

oke2..mimi tenang..


so wut do u think?bole la kan??an?an...? KAN?!

oleh itu untuk membuktikan mate aku ni menawan sangat ni..aku pon join la contest ni.kalo mate aku lawa SANGAT, which is i like to believe it's true..haha, aku mesti de CAN nak menang an (hoping *muka mengharap) .heee...kalo aku menang , yela pasni aku ngaku habes2 mate aku ni lawa la. haha x kuase aku ngan kepoyoan aku.. kalo korang rase mate korang pon menawan jom mengejoin aku juga.

btw, kawan2 mai la join cuba nasib pe salah nye kan?

1. nana -mate ko bole tahan la cume banyak sangat tido jdi sembab da mate ko.haha

2. zana- mate ko macam nak besa tapi macam nak sepet. aku paham la zana ko 'mix' an..johor+kelantan

3. ieyja - walaupon ko sepet habis sampai aku xsure ko de mate tak, tapi sape kate mate sepet x cntik an? comel je ko *bodek ni. teh beng pasni.

4. linda - aku xsure sangat mate ko cane xpena plak ak tatap muke ko tapi seingat aku bulat memulat gak mate ko bile berfoto-gedik.teeehhhee...joke.

5. akmal -walaupon mate ko BIASA2 je.. n ak xsure lelaki bole di suggest.. n ko suro aku tulis mate ko cantik tertarik ko memang da bomb, kalo nak join jugak silakan.. yg psti, aku tngok mate ko tngok aku, aku cair r..minah len JANGAN ngade2 nk cair!paham??

eh terlupe plak sonok puji diri sendiri, ni contest anjuran puan eh tak ,cik fatin fatihah. untuk maklumat lanjut sila layari laman web beliau dengan klik di nama penganjur. wah iklan gitu..kene bayar ni!heee

ni banner contest:



OKE! baik kawan2..mari berangkat!

itu shj. peace u all!

Jumaat, 25 Jun 2010

sampainya hati.. :(


ak ade sorang kawan..die ni bnyak gler isu die..but i stick by her side no matter wut. ak pon xtaw kenapa. i guess friends r juz dat important to me..

ak rapat ngn die..its a coincidence but to be friends wit her, its my choice. x lame ak kwan ngan die.. lbih kurang setahun setengah je but we've been through a lot. i really mean A LOT. x taw cane nak stat cite psal die.. well besela orang stat "xtaw cane nak stat" kalo x taw cane nak stat tp then ley je cite mcm2.hehe.. oke mimi serius!

ini serius... *wonderpet :)

shatreena binti said... a name dat i wont ever forget. she's nice, beautiful, talkative, very loud, perasan @ suke puji diri sendiri, kuat berangan, suke latest songs expecially english songs, suke makan, suke mandi berjam-jam, berani tapi tkot belon- kalo nampak belon jalan sejauh mungkin, pemurah, leka, cuai, ckp pelik, xphm bahase sngt (she's a sabahan..hehe selalu digelakkan) suke ketawa, xske menangis, sngt tough..mcm2 la die ni..

walaupon bnyak yg kite da been through, i still think u're a good friend, my friend.

but wut u did, it shud be unacceptable.its juz too cruel for me.. tpi sape la ak nak tentukan hidup ko kan. u've made ur choice. n u thought its da best for u..ye rina, ko sorang je yang taw ape yang terbaik untuk ko dats y aku,sal n eila pon xmampu nak halang ko. xpela ko wat kitorang camni. kitorang faham n life have to move on kan..

aku juz harap ko kat sane hepi n pilihan ko ni dapat selesaikan masalah ko tu.. wutever it is rina, my prayer is always wit u..

aku akan rindu na..rindu gelak ko, rindu jerit ko, rindu suara ko, rindu kehadiran ko ngan kitorang. it's always been the 4 of us..tpi ak da xtaw da lepas ni cane. sume mende da berubah.. hidup ni kite memang kite akan rase perubahan tp perubahan tu sentap aku bile sebenarnya perubahan yang aku jangka tu belum tiba masa.


masa terlampau singkat ko bagi kat aku utk kenal ko sepenuhnya. terlampau singkat. aku tngok perubahan ko dari sem ke sem, hari ke hari na tapi still, aku x taw ape yang ko sorokkan dari kitorang. perkataan yang keluar dari mulut ko x same seperti yang kitorang nampak. things doesnt always seem like it appear, true.. but u have to be honest how ever the truth might hurt.. coz dat 'hurt' can be heal slowly, by time n us, ur friends..


macam2 da aku cakap utk ubah fikiran ko, macam2 aku wat utk taw pasal ko.. sori, macm2 yang kitorang wat belakang ko tpi niat kitorang juz nak tolong ko. masa senang n susah kite patut same2, dat's wut friends do.. tapi ko pilih utk susah sorang2.. xpe na..ak pham ko xnak susa kn ktorang tpi na, bagi aku.. susa tu ape la sangat yang penting, kite dapat harungi sume tu same2. u alone, is strong, wont it make 2, 3 0r 4 of us much more stronger?

im not blaming u for anything..like i said, it's ur choice. aku da maafkan ko lame da na n ak harap ko pon da maafkan aku eh..aku juz suarakan pendapat walaupon ak taw ko taw.taw x kenapa ka tulis sume ni?taw x??
?
?
?
?
?
sebab............

I MISS YOU la RINA. AKU RINDU KO, KO PAHAM TAK???

sangat rindukan kamu.. mesti lain suasana dalam kelas sem ni.. sob3..xde ko, it will never be da same. sebab sore ko je yang paling bole bingitkan kelas. ko kan top rank.hehe..kitorang sume rindu ko. plz come visit us k..



sori entry ni sepatotnye cite psal die but i end up typing it FOR her..lebih kurang la kan..

SHATREENA BT SAID




dats all.. peace ya all.

Jumaat, 11 Jun 2010

ape ko giler??

huiyo...

sedang ak nak dapat ilham wat entri ni kakak ak tkinje-kinje sonok dapat 3.80. KEPALA HOTAK die tekezut i taw..haha.. oke tahniah la kak yong. *xbrpe nak eklas. kene fight nih.. ape ko ingt ko hebat sangat?? yong ak x tulis dalam nada cri gado ni. gimik je.. oke entri bukan pasal ni..

sambung balik huiyo yang kat atas tdi.. pejam celik pejam celik selama 6 bulan, da habis da LI ak rpenye.. haha sungguh ak sangke. kalo orang mengeluh tnye, bile la nak habis LI ni.. jawapan ak senang je.. "11 haribulan 6 la..tanye lagi.." di saat dan ketika itu ak perasan de orang buat muka nak baling kasut kat ak.. ade ak kesa. HAHAHA * gelak syaitan


eh..eh..eh..da 11/6 da..waaahhh *muke batak

dei.. 3 hari taw ak makan free. korang ade?? pemurah tol golongan Metroasea ni..huhu. so sape nak LI g try mintak kat situ. ckp ak rekomen msti korg xdapat t..

ak punyela semangat konon nak siapkan repot bangang tu sebelum habis petang tadi.. oi siap oke.. x edit je lagi.. i bukan pe.. mlas la nk rush2 ni.. t de je yg ttngal. de je yg silap.. ak exited buat bertungkus lumus peluh2 ni wat repot walaupon dok dlm aircond dri contact lens ke specs
perghhhh... last2 x berjaye jugak sebab ak bru teringat ak dok s.alam je weh..

.
.
.
.
.
.
.

so?

.
.
.
.
.
.
.

so...ley je ak datang minggu depan g ofis print repot ak..hehe..da de green light taw dri akak. thanks akak t kte teman akak eh..

da abis ni..best ade, xbest pon ade. nak balik poli, tpi xnak blik poli.. ak nak pe pon ak xtaw..

tapi sume perkara pon ade awal dan akhir die an.. x kire la brpe lame skli pon. 5 bulan LI kat sane, ofcoz la ade suka n duka die..
1. suke kwn ngn akak-akak kaki gosip gitu,
2. en penyelia yg kerek tp baik lg pemurah,
3. en cool yang ckp pnjang xnak kalah tpi mende yang sme je..sampai ak ckp YE ENCIK SAYA DAH PAHAM DAH NT SY BUAT YE ENCIK..
4. en mat kacau yang de keje ke xde keje ke mmg kje die kaco org tp die penghibur kami..sunyi ofis tanpe beliau..
dan tidak dilupekan juge *wah mcm nk wat penghargaan repot
5. en bijak yang xbnyak sngt ckp ngn kitorg tp die contribute bnyk untk company tu..
eh ade lgi sorg..
6. encik ketua..mmgla xrapat lnsung tp die baik2 aja..xde mslah pon ngn encik ketua ni..hee

ni name xley mention, pndai2 terase sendiri sebab akak2 gosip ni t bgi encik sekalian ni bace.huu noti taw dorg ni.. ps2 gelak2 belakang tlnge ak. nsib bek dorg gelakkn nana namot time tu..

haish... da rndu da suasane tu..

haish... da xdpt da elaun..

haish.. da xde mkn free..

haish... pndai mengeluh aku ni tpi time kerja hri tu xdela plak ak nk jdi pekerja yang berdedikasi lgi cmerlang..kje nk ponteng, dtg lambat, tido.. melencong.. ye sy sedar diri ye semua.. tp xpe..sume tu pengalaman n sy belajar dr kjhatan sy sndri.. bile ag nk men2 klo bkn zman rmje ni kan.. slgi kite sedar ape yang kite wat, de hrpan ni nak berubah drpd org yang xsedar tingkah laku die, silap die.. die akan rase diri die perfect dan nmpk salah org lain SAHAJA..font besa bolded merah lgi tu mksdnye dasat tu. jangan camtu ye kwn2.. kite kene cri salah kite dulu sblm kite cari salah org lain.... mimi ni suke camni kalo da membebel BIASA ni! i,sy, kite, mimi sume ak gune.haha


yg pling ak rindu.. ngedate bai..

hm...

pagi jumpe die..

balik jumpe die..

malam g puchong jumpe lagi..

xpena bosan pon..

lgi nk jumpe ade la...

xbosan pon jumpe die

giler meroyan ak ni.. oi mimi, kumpol duet kwen cepatla kau!

sebelum ak angau x tentu psal lgi..

gudluck to Metroasea. xlupe la jasa korang. belajar banyak sangat dari warga2 disane..
tqvm..

salam.. peace u all ^.^

Isnin, 31 Mei 2010

accomplished!

preview:

11. K is for whose butt you'd like to kick:
my own.bole? susa an so nk kick ass mal nak test power, adik ak yg annoying tu ngan irsyad sebab ske crik psal ngn ak.

entry hari tu 13 Mei 2010 ak de jawab2 tu, ni salah satu impian ak an...
teng teng tere teng.. oke sume ni da setel.. impian jgke mase pendek ak ni da tlaksane. phm2 sndr ye..muahahaha :)

peace u all.

Selasa, 25 Mei 2010

kalungan menghargai *BM out!


this entry is dedicated to a friend who dedicated her entry for me..

i like ur entry gurl..thanks..

besela an.. friends come n go. through various way of life..
like this gurl, its a coincidence la kn.. i used to dislike her. like she said tp mcm kate pepatah la kan xkenal make x cinte. xdela ak cinte budak ni kang lain lak cite die.

through out this whole 4 semester, i've learned a lot. about friendship, life, family, love dll.. sume ni mematangkan ak, ofcoz. bkn la mksud skang ak serius ke pe tapi dri segi pemikiran tu, bole la.. da taw la pe akibatnye dri tindakn2 yg sdmikian. taw da nk cntrol bara i ni ha.. taw da spe i nk kawen.. hehe nk selit jugak. taw da ape yg ptot wat in certain situation.. seriously, banyk giler mende jadi..

eh eh lari tajuk.. kejar balik. nana ni entry untk ko. thanks coz ko appreciated ak. rugi la org yg x appreciate ko sbgai kwn ko coz pe yg ak nmpak even ko kalut, kepoh or mulut mcm haram pon men bantai pe ko nak cakap, lbih kurang cam ak je, ak taw ko sorang kwn yg baik.. even ko kaki ko de carot2 (kaki mencarot) ak stil taw ko kwn yg baik. baik sorg kwn tu bkn nk diukur dengan bpe banyak die blnje kite or bgi kite barang. baik kwn tu kite tngok dari pngorbanann n kesanggupan die bhadapan dengan sesuatu keadaan same2 ngan kite.. so na, serius ak ikhlas, x yah mention da. ak malu.. haha poyo siot ko mimi..




emm maybe... da mase kite tuka haluan...?

ape pon, thanks.. really touched by ur entry. lots lots lots of thanks.. ^.^

Khamis, 13 Mei 2010

busuknyela..


1. A is for age:
ak da 20 dn untuk 10 thun yg akn dtg.hee..


2. B is for beer of choice:
beer? ape tu xtao pn. * bajet suci ke?


3. C is for what you can't wait for right now:
kawen! gtal ke?xla.. ape slhnye nk bina masjid.huhu


4. D is for your dog's name:
if i have one.nk nme die anjela. singaktan anj. sbb tu spe nek kete ngan ak kalo ak nmpk 'dog', ak jerit ANJ!ANJ!

5. E is for essential item you use everyday:
errr..........
errrr......
hei3 ak gune la jap nk pk ape yg ak gune..lame nih nk pk skip jela.

ha taw, sabun! sabun ape? sabun ape pon le, sabun bsoh bju pon le,sebat je.


6. F is for favorite TV show at the moment:
erm..xsempat nk tgok tv. busy2 me..


7. G is for favorite game:
poke money smpai negative RM-1000. ade ke game tu?

8. H is for Home town:
banyak home town ni nak mane satu? *current pye la lmbab!
oo o yeke.erm..seksyen 27 s.alam.


9. I is for instruments you play:
gitar,piano, violin, dram..tu sume xreti main.reti dengar je.

10. J is for favorite juice:
teh ais. eh2 ape jus eh.em..jus kuat bole? jus mate? eh tak2.jus wngi.eh..eh..xdela fav.jus ape eh..green apple la.

11. K is for whose butt you'd like to kick:
my own.bole? susa an so nk kick ass mal nak test power, adik ak yg annoying tu ngan irsyad sebab ske crik psal ngn ak.


12. L is for last food you ate:
nasi goreng cili sawah eh padi yg akak opis ak ni beli tpi xnak mkn sbb pedas. ape kes la akak hey..

13. M is for marriage:
skarang la. xleh??? oke, sok?? xle gak...hish yela tggu hbes blaja dlu.


14. N is for your name:
NURSYAMIMI BINT YUSNAIDI. mgkuk pye pegawai eja BINTI pon xreti. ag best ak g renew ic yg tukang renew tu pon xreti nak btolkan.panas ni..nseb bek nme ak da ckop sedap.

15. O is for overnight hospital stays:
darjah 2. pure2 sakit prot rpenye skit btol. amek ko dok hospital semggu.

16. P is for people you can't live without:
My mom n dad ofcoz. my sis n bro though they are annoying. n AKHMAL for SURE!
.
.
.
ye nk tulis la ni. n my friends too :))

17. Q is for quote:
owh yeah im good..

eh xnakla.emm.. banyak kot ak pye quote ni cane? kalo tulis psal ni ley wat entry bru ni.so NEXT!!

18. R is for Biggest Regret:
ade. teetttttt..!next pls.

19. S is for status:
not single and not available. im in loved n happy together. :)


20. T is for time you woke up today:
hri ni lmbatla. tuka jdi smlm pye.
smlm pkol..eh jap.smlm pn lmbt..haha
hri2 pon 7.30 set jam. plg awal bgun dri ktil kol 7.45.huhu.plg AWAL oke


21. U is for underwear you have on now:
pakai ke? huhu.. pakai la ape pk2 lagi. bodoh pye solan.sibuk nk taw hal dlm kain org watpe.


22. V is for vegetable you love:
haha ske bngat syur ni yg mne nk plih..
kobis kangkung sawi , togeh <--(sayur ke x konpius) paku hammer dawai dn lain2.


23. W is for worst habit:
ske gigit kuku. trok sngat ke? baru kuku tangan la x gigit kuku kaki lgi.


24. X is for x-rays you've had:
mase darjah 2 tu la. nk xray prot ak tp letak mende tu tinggi2 tjengket2 ak nk bgi lpas kple. ntah pape ntah.
* x wat x-rays time msok poli lec x mintak document pon haha.

25. Y is for yummy food you ate today?:
tade lagi yg btol2 yummy maybe lunch jap ag.

26. Z is for the zodiac sign:
ARIES. take note t ley tlg bce zodiac untk ak. not dat i believe wut they wrote.huhu

ape yg busuk? huhu.. busuk btol bau smpah dlm toilet tu. cleaner tu xwat kje ke pe.haish~

itu shj sekian ^.^

thanks!


oke nk ckap lagi..

ak sayang gler kat MOHD AKHMAL HAKIM.


13/5/2010 = 7th month-vessary

aku: knp bg bnge? membazir je.
mal: ne de membazir. ak bgi bnge kt ko an.. taw x knp ak bgi?
aku: xtaw.knpe?
mal: sbb ak teringat time mule2 ak propose ko..ak bgi ko bunge.dr smlm ak rse nk bg ko.ak xnak kenangan tu hilang :)

ak tengah semangat wat kje kat ofis ni tibe2 de lak org tekan bell ofis. ak xbukak pntu. tngah semangat wat keje an..huhu. en Ghaz yg bukak pintu tu. tetibe de lak minah endon ni tanye spe syamimi. sbot name ak pon salah. terpinga-pinga ak. jeng.jeng.jeng.. mina tu anta bunge kat ak upenye. gler terharu ak. blush2..

syg.. syg x wat cm2 pon kite tetap syg die.. lurve ya!

Rabu, 12 Mei 2010

lovelovelove



juz wanna say i love him.love him so much..
die sngat mnjage ak.thank you syg..

MOHD AKHMAL HAKIM selalu di hati.. :)


Sabtu, 8 Mei 2010

i heart u.

ibu..ibu..
engkaulah ratu hatiku..
bila ku berduka engkau sentiasa disisiku.
ibu..ibu..
engkaulah ratu hatiku..

lagu ni dlu slalu ak nyanyi kt kucing ak tp ak tuka lirik.haha..
oke xde kaitan ngn kucing ak entry kli ni

ak nyampah giler budak yg nyanyi lagu ni kat tv uh iklan susu ape ntah ak xingt. bajet btol ingt comel la tu. hei ak bkn jles eh.. *kate2 berbaur penipuan.haha
entry ni jugak bkn pasal bdak pompuan yg mnyamphkn itu.

entry ni pasal mama ak. oke lagu tu xsesuai pon untuk mama ak snanye sbb mama ak klo ak sdih die xcomfort kan ak pon. tp korg percaya x mak kite taw ape yg tbaik untuk kite. bkn mama ak xnak pjuk ak tpi sbb mama ak taw ak ni camne.ak xperlu dipujuk n ak xperlu ditegur nt ak sjuk sndri.

tpi mama ak mmgla ratu hati ak. wanita teratas kt dlm hati ak ni kot..

mama ak ni kuat dri ak ak pon tkejut asal mama ak ni kuat sngat. wat keje xbenti2. bangun kol 5 wat kan air untuk abah ak die nk g kje.pstu kol 7 mama ak da kua g kje. smpi uma kol 6 ptg. blik tu bkn reti die nk tdo ke ape. wat kje ag mmg dasar x reti dok diam mama ak ni. kuatla 2 an ak ni bru praktikal klo blik kje knpem gol awal pye konn pnt sngtla tu. mama ak klo sakit pon die xreti nk dok jdi cam org skit sme je die wat kje siap ley reorganize stu umah lgi tu blom cmpur dngan tenaga die mmbebel smbil wat kje. hebat an mama ak..

mama ak ske klo nk bli barang pape tnye ktorg pnye pndapat tp lps tu kalo cite kat abah ak t die salahkan ktorg "ha ni anak2 abangla yg nak" xpon die salahkn ktorg wat die hbes duet pdhal salu die ofer "nak ke xnak klo nak amek.ofer skli je ni". eeeish ktorg pon mstila nak klo da nk blikan tp pk jgk duet mama ak, tu salu x jadi beli tp mama ak ugut lak. haha so cane?

mama ak ni hebat cam mama ko gak eiyja. mama ak klo typing bkn kate keyboard. screen pon die xyah pndang taip bkn men laju ag. di suatu ketika dahulu sewaktu ak muda dan jahil ak salu g ofis mama ak n kaco mama ak wat kje.walaweh... ak tngok mama ak borak smbil wat kje typing. dulu mama ak gune mesin taip zaman tok kadok tu ne de butang dlete2 ni beb.dasat kn.. tp yg xdasat nye mama ak xtaw cane nk ajar ak taip cam die sbb jri die time taip da mcm mesin . format da tkubur xle nk ingt cne nk aja.ceh..
*eiyja de can kte wat contest mak ko vs mama ak.oke?

mama ak ni klo jmpe org yg xknl die jdi pmalu + pendiam. xmcm abah ak bkn men peramah klo bole sgle cite dr zmn die kcik smpi besa die nk cite. mgkin mama ak ni lbih misteri. so kwn2 jngn pelik andai ak terpemalu sbb sy ade pnyakit kturunn mama sy.hee..

ak xnk cite pnjg2 psal mama ak nt org kate cam ak sorg lak ade mama. no offense to anyone. tp mama ak blog ak skati ak la an.ape kes?haha..

mcm mane mama ak pon beliau ttp mama ak yg ngandung ak, beranak kn ak, jaga ak, marah ak, syg ak..apa pn die wat kt ak untk ak, ak taw itu yg tbaik untk ak. mama ak da ajar ak mcm2 tp ak yg xnk dga. cth masak la.mmg smpi skang ak mls nk blaja masak tp berangn nk kwen da ni. gatai ni.biasa!.haish ape la nk jdi ngn ko mimi..di atas sikap dn plakuan ak yg xbaik, ak amik 100% kesalahan tu.bkn salah abah ak or mama ak.

ak taw mama ak xkn bace pnye blog ak ni tp ak nk sume taw ak syg mama ak ni. mcm terbalik je kan ptutnya mama ak kne taw org lain xyah taw.huhu

mama, mimi xle jnji mcm2 kat mama sbb mimi xnk jd ank drhake x tunaikn jnji. tp mimi akn berubah jd insan yg lbih baik dri skrg. mimi akn bgi mama hdop senang xya pk2 psl bil n hutang ni. mimi xnk tngok muke mama sdih x dpt bli brg yg mama nk. mimi xnk tngok mama wat kje da bia mama retired mimi bgi mama duet n upah org gji untk mama. mimi akn berusaha sehabis baik. itu shj yg mimi bole jnji mama ; berusaha.

xpe yg pnting mama.. i love u.. realy do. ^.^


ini mama ak..cun an..yaw!

b4 dat, sori klo entry ni berbaur entry sesape k. :)

sekian

Khamis, 6 Mei 2010

duet berkoyan gune untuk ape?

hari ni ak blaja mende baru..

sesungguhnye ak xsangke orang kaya ni sangatla suke mmbazir kepada perkara yang xperlu.oke mimi ko tu xkaye tp ko mmbzir kpd prkare yg xperlu tu ape cer lak?hee..ye ak mmbazir seda diri ni tpi hope sngat x ke jlan yg salah n bertentangn ngn yg spatutnye.phm2 la ye..

hidup bekerja berbaju mahal, ber-kot, bertali leher, kasut xnak kalah sumenye adalah tertakhluk kpd profesionalisme mereka. slepas waktu bekerja baru la kite akan nmpak makhluk sebenar disebalik penampilan yg begitu brgaye dan brand2 itu..

camne la duet nk pena ckop klo semuanya dibelanjakn kpd mende yg haram lgi durjana itu?
hiburan xsalah tp prlulah berpada-pada..

satu bisnes trip yg diaturkan untuk klien spatutnya adalah berbaloi dan dngn harapn dpt keuntungn yg berkat tp berkat ke klo kte sbagai pkerja prlu menyediakn hiburan yg tidak spatutnya kpd mrka? demi mnjaga hubungn baik n projek yg nk dtandatangani, layanan yg btol itu SANGAT PERLU.

minum itu satu budaya or trend bgi dorang golongn ni. tnpe segan silu dpn sesame yg lain mende ni dilakukan seolah-olah xde salahnye. ak xpaham n xkan paham. ak xnampak lagi mende ni dpn mate. ak juz dngar je dri org yg berpngalamn. smbil geleng kepala bercerita kat ak.bayangkn la..
dari cerita je ak ley nmpak muke die menyesal n malu ngn keadaan di kalangn dorang tu yg lupe asal usul. lom tngok lagi ak da rse dasyat ape lagi klo ak tngok ngn bijik mate kepale ak sndiri.

minum, perempuan, hiburan tu perkara wajib dlm rutin harian dorg nk jalankan bisnes.

orang tu ley ckap sorang kenalan die, da kawen tp mnede je ngri, ade je spare die nk singgah.tu negeri, negara ak xtaw la lak an..cmne anak nk elok prngai klo parents sndr life style cm2. ak ni kalo stat membebel mgkin akn terpesong dari topik.ke dah? huhu ni kalo cite mmg xhbes topik ni.

cume ak nk ckp, pengajarnnye kpd kite sume, andai kate esok kite jd org yg berkerjaya dn berjaya, jngnla kite lupe diri n teguhkn la pndirian kite. cewah ak cam teguh sngt je.. tp InsyaAllah ak ingt la ape yg ak sndri ckap ni.

Oke itu sj.sekian..

Isnin, 3 Mei 2010

duet byk, akal kurang ka?

oke smlm mcm s*** sangat..

penat ak btungkus lumus ploh2 merate di badan bsusah payah untuk org yg xde kene mgne pon ngn ofis ak. tu pon ak taw time ak otw blik uma dlm teksi pkol 6++ info oleh k.izan yg sme2 jd mgse ngn ak. tp ak lgi trok la..

pg2 ak dtg kje mcm biase la ak ngn kerajinn ak (oke sngt perasan) make ak pon buat ape yg ak ptot buat iaitu on komp n on9 dlu bukk fb. k jngn slh fhm sy on je tp xlyn pon.. ps2 ak tngok k. izan sesngat la kelam kbot xtntu psal. smbl2 ak wat tnder ak, ak usha gk akk ni smbl tye solan2 yg sengal bg die lg panik.huhu.. pas ak siap wat ak pye keje tetibe ak cian lak ngn akk ni maka dan seterusnye ak tolong la (baik kn ak?)

ak tlg cri kn hotel je mule2 utk VIP gitu dr BRUNEI oke sne duet mhal dr mlaysia n org kaye2 blke smpai bpk ak berangn dpt menantu Pangeran2 pe jadah. sume tu dinyatakn dpn mal n mse tu ak nk je ckp ehhhHH.. ak xnk org lain la!

oke kmbli ke crite asl stlh tpesong dn t'emo.. da cri apartmnt byk lak songehnye nk 3 bilik la xnk share ktil la klo bole nk 4 blik la bajet xyah mhl tp tmpt nk cntik klo bole 5 star. uuuiii nk je ak sound ckp bnyk sngt kepale ko g buat hotel sndri la ko nyusahkn org je..

eh eh eh tu bru hotel oke. ingt da setel nk book acapella ye di seksyen 13 itu.. kol la pye kol tye pye tye smpi last da kua cek da pon nk byr deposit.

ak ni lgi satu koje nk cri transport lak. ingt tye bpk ak jela sng tetibe itu KLIA teksi len xle msok sesuke hti da kne bwk kete biase. YA ALLAH ini mnusia sume suke susakn kje. so ak cri kereta sewa..

nk kete xnk kalah lak nk MPV oke kete nk cntik bersih xmo busuk2 aircond msti mau ada - itu kate2 k. izan kt cina yg nk bg sewa kete tu smpi cine tu pening kple da n mengluarkn kate spt ini
: haiya u a manyak hal la manyak compromise suma pon mau last minit mntak hrge mula lgi sy pon ta taw la mcm mana u olang. len kli u jngn mintk ini hrga a..mmg talak dpt oo..

oi apek mau ktorg x mintak kurg ko mule jnji kete hrge 1200 pstu ko tuka lak jd 2100 gler beza nk mmpos. pstu dposit mule 500 ko mntak 1000 lak mmg xdpt la pek oi.. kereta ape ye..hehe ni je yg best. kereta ESTIMA oke! eksklusif gitu.. wah bgge ak nek laki ak lak yg drive.huhu..

eh knp laki ak yg drive?haha.. da tdesak x de drebar utk smlm shj, ak kol mal kte die nk wat part time x, make die pon amik half-day konn nk amik saudara kt KLIA.haha mmg saudara HABIS! mule2 ak xikot g KLIA tu tp ntah apsal ntah pusing2 cite cina+ mal+bapk ak..make ak pon ikotla. time tu da lmbt gler VIP da arrived kol 3 da pon tp ktorg dlm s.alam ag. huhu...

smpi sne MAK I, MAK U, MAK DATOK pye la bnyk brg dorg tu estima tu xmuat sumbat 4 org VIP tu tmasok ak.so cane? ni part ksian ni... ak kne nek teksi..ingt nk blik sorg je tp 2 org VIP tu ikot ak lak.da la ak xphm ape dorg ckp penyek smcam je bhse dorg.huhu.. da bli kupon tksi da nek kete da kua KLIA tetibe mal kol kte tuka destination g hotel cititel kt mid. Oi! acapella tu cane?? siot kn? cian akk kne cncel lak nsb bek xbgi cek tu ag.. rpenye dorg de kwn kat mid tu da. knp la xckp awl2 tuan haji sklian. ak ingt pgkat ko tan sri ko bijak sngt.. sme je bebal.

da pegi mid ni cane ak nk blik? xtntu arah ak dibuatnye. nk g mne nk watpe da stel ke ape lagi ko nk ak kne ckp pe nk dok mne. SUME AK XTAW. mal lak xbgi ak blik..pye la die xbg ak nek teksi kte jauh bhye nek sorg2, nk nek ktm kte bhye org rmi.t kne mcm2.. hbes syg cane?haha

nsb bek dato' tu bg ak tmbg blik. apela dato' ni bg ak sekeping je..ak plak xbrni lak mntak lbh2 kg die kabonye kt bos ak mti ak.huhu

dlm teksi tu bru la ak taw hakikatnye mereka itu bknla klien kmi maka ak soh mal tag lbih kt dorg.haha

*xpela syg, smlm je an susa hri ni da de pmndu yg lbih pngalamn jngn rsu syg da dpt duet da pn.huhu..

tmbang blik smlm nek tksi je da 30 so skeping itu tdk bmkne ye dato'.

ak snanye xde la panas sngt pon ngn tuan haji sklian cme len kli tu ckp bia la terang ye tuan haji..tuan hji sklian ni baik snanye orngnye tp mgkn kne lbih pmurah..?haha ak xpuas hti lak dpt sekeping kje.huhu

pnat2 kol 8 ak smpi uma kol 830 ak kne kua ag ikot fmly ak g pchong blik kol 1 pg. waaaa,, sy pnt tiap2 hri kua da xtaw nk pki pe. klo artis hri2 org sponsor bju xya pki bju sme t org kate repeat fashion xpela gk.huhu sngt glamor..huhu tp xkn n xnk pn..jdi org kaye ckopla hri2 ley bli bju bru lps pki g donate kt org len yg lbih mmrlukn..ni mknenye berangn xsuda2. :)

oke itu sj sekian..

Selasa, 27 April 2010

PIC-ZA

piza time..mkn yg mura2 jew.ngan nana n mal ku syg..ni pics yg nana batak kamera snap ak ngn mal.huhu..nana c tukang snap. glamor x nme na?huhu
































itu sje sekian.. :)

Rabu, 21 April 2010

a thoughtful gift!!

ak xde duet nk belikan die hadiah grand2 gitu but da thought dat counts. so i made him diz. hbes blik ak bsepah wat ni je pon mcm nk renovate blik da ak wat. diz ugly looking frame ni sj ak nk kasik tips sket cane nak wat walopn buruk ak xpdlik ak nk gtaw gk.

first,all u need is a box.x box sngt la. ak gne kotak krts a4 tu pon pnutup die je.pepandaila nk cri kotk pe jnji ley wat...

pastu potong bhgian atas tu je coz nk gne yg tu je.bigger frame bigger box la kene gune xkan tu pon nk kne gtaw an..hee.sketch la on dat box corak pe nk wat.ak nk wat simple je rushing..sblh utk dpn, yg sparuh lgi utk blkg die. yg dpn tu potong lbh seinci utk cntum ngan blkg.tujuan: supaya ade space nk sumbat gmba dlm tu.

seterusnya, rse cm nk bukk kls wat souvenir lak potong la ikot sketch yg korang wat.hti2 ye gne pisau ke gunting ke gigi or kuku..juz bcareful heehe..da gam dpn ngn blkg tu, tnggalkn one side je xya gam.skati la celah mne nk msokkn jnji ley msok.


kemudian lak, amik kapas or tisu tempat tempek2 kat tepi n blkg frame tu.bahagian luar shje ye adik2..dlm kes ni ak gune kapas coz cepat n bnyk stok.*gam ade ckit je snanye tkot xckop

ha da tempek sume2, pastu ngaler time..kaler jela pe kaler yg de gne sos n kicap pn ley.alamak lapa lak tringat daging msk kicap ngn ayam masak merah sedapnye ini terpesong!

blkg tu korang attach la mende cmni nk bgi die ley stand or tebOk frame tuh boh tali ke pe ikot hang la!emo jap pehal ntah.

HA HA HA.. OKE DA SIAP FONT BESA COZ BANGGE LEY TAHAN JE CNTIK AK WAT NI. YE SAYA YANG BUAT KENAPA XPUAS HATI?? nk gak wat sendiri..untk tempahan boleh hubungi saye di talian HOTline ni 0004-BANYAK-CANTIK-MUKA-KO.time kasihh..

Selasa, 6 April 2010

B I R T H D A Y

freakin' awesome birthday..

x mcm last year ak dapat celebarate ngn kwn2 syg ak but its ok cz diz year 3 hari berturut ak clbarate.da nite b4 my bday,the day on my bday n da nx day after my bday..
mls sgt nk cte jz gonna upload those awesome pics..
malam b4 bday


on my birthday..shop-ING all day.huhu

zoo

sungai
hri lps birthday.ktorg g zoo then mndi sngai kt jeram.

thanx guys..thanx syg..


Jumaat, 12 Mac 2010

4th month!!

ESOK genap 4 bulan ktorg almost married (couple=2gether=bhgie)..HEPI 4th MONTHLY ANNIVESSARY syg..wahwahwah..he call it happy sweet memory. i couldn't be happier.ceh..mcm la da sethun an tpi ak rse cam da lme sngt knl die.mybe ktorg spent time together bnyk sngt kot.tp xpe..i like.u like x ieyja?YE KAMU IEYJA AZNI. haha..sje wat ko skit hti..

wlupon bru je 4 bulan, da mcm2 die wat+bkorban untk ak..ak dpt rse la keikhlasan die dlm relation ni..life ktorg hari2 hanye ak dan die je..mcm pengantin baru da haha berangan xhabes2 MIMI ni.. oo..n btw, MAMAku pye BIRTHDAY juge sok!MUMMY oh mama...HAPPY BIRTHDAY.doa sngt mama pnjg umo n mura rezeki!!mura rezeki mama, mura rezeki sy juga..har3~

setiap bulan pye annvsry, my dear ni msti bg smthing..i've told him no need la..kumpol duet bnyk2 nnti syg beli yg BAEK PUNYE yearly annivsry. pdahal annivsry 2 pon mskd die da ulang tahun..

1st month die bgi ak lgu kimia mlm b4 12 then soknye blnje ak dinner n ktorg g jln2 hbeskn duet die wlupon snanye die xbduet sngt..
2nd month he bought me diz cute couple teddy bear.he met me at my work place n walk wit me to my car n there i saw a paper beg hanging at my side mirror..blagk konn xtw pape..so sweet la diz boy..de je yg x puas hti bile tngok teddy bear tu..huhu.yes its appointed 2 u ALIA.bolded ur name bgge x?hehe


3rd month,he bought me diz fake flower wraped like a real flower. die kate die beli bunge ni xmati..cam syg die kt ak..rse 2 xkn mti..P E HHhh..jiwang gak mamat sengal ni.haha


n 4 diz month..die x plan tp gerak hti die nk blikn ak brg n tngok2 soknye tarikh keramat! ye 13hb setiap bulan tarikh keramat kmi! i noe u love me syg.haha..die bli jam utk ak..cute bah..like it!die kte xmhl..it doesnt matter la dear..its the thoughts dat counts..


i felt falling in love all over again every month..hope diz feeling stays forever.. syg..thnx 4 all ur effort,time, energy n money spended on me..i'll make sure its worth it.tp dear, i've done nothing much 4 u..i wanna do a lot 4 u n wit u but my hands r tied..but im still gonna try my best syg..n i guess its time 4 me to do something 4 u plak kn..


papepon, ak juz nk die tw n sume tw yg ak syg die n die syg ak.kmi slg suke menyukai, da thp jtuh cinte guling2 n ttonggeng da ni..de rzki,mmg lju je knduri tu jln haha phm2 la ye..mntk2 de duet rolling kat kaki ak xpon de yg nk sedekah ke trunkn wasiat ke huhu.xbnyk pon mintak..RM 100,000 jd la haha..lps kwen sdrhana besa n bukk bsnes ok la.k ak da stat berangan ini penegasan mcm susa nk stop sbb da rutin+habit huhu.so cane ade volunteER ka?


syg..i noticed u bad luck sket an lately ni..saman,xcident n xcident,duet mmbe..adoi duet..n me ag..nvm i 'll stand by u no matter wut k syg..ilusdm! i luv u soo damn much!!

Rabu, 10 Mac 2010

no luck..pity kiki

smlam ak smpai uma lambat dlm 7.30pm pastu gado2 jap ngan kakak ak terus ak g siap
mama abah soh g giant 13. x nak jauh la lak an..anyway, bla3..beli brg kaco farid n ejek die balik kje lmbat kat sne (farid jge booth jual uma kt giant) ktorg blik uma mkn kat kedai fav abah kol 1130 blik uma..abah ak ni pon satu ak xphm..jln la merate mne pon nnti msti blik2 mkn kt area uma gk..mcm2 alsan die bgi..hmpeh..


ak terpakse merajinkn dri mengemas brg2 yg dibeli tu letak2 kt dpur tu..kakk ak nk study.HA!YELATU! entah ye ke x pon ak xtaw..b4 ak stat kemas 2, kiki kucing ak ni terjert2 kt ak..ak ingt die lapa so ak bukk pintu blakg nk bg die mkn la ni..pye gelap blakg tu klo xbukk lmpu pg bru prsn kot..elok ak jejak je kt lua tu ak nmpk sektul makhluk kt tngah2 lntai..kelam kabut ak lri msok dlm uma n jerit "abah2!ee..ape kat lua 2???mcm ank kucing je..sad face"

tngok2 mmg ank kucing la.kiki BERANAK!xsure pon snanye die pregnant x b4 ni.ntah bile pon ak xtaw.ingt sekor je upnye de 3 eko. 3 OK! 2 kt lntai tmpt len2 sekor ag dlm cage die..ntah cane rupe kiki ni beranak pon ak xtaw. cane ank die bley bersepah? adakah die beranak smbil berjalan atau snanye mgkn die ingt die skit prot yg nk buang tuut** persoalan yg xde jwpan die.hmm..cian gler kiki nk nges ak tngok pdhal da nges da pon hehe muke kiki excited gler. ak bgi mkn pon die xnk mkn..rpenye mmg tu msg yg die nk smpaikn kt ak..die ade baby 3 ekor yg xhdop pon..cian.WAAAAA!!


terlepas la impian ktorg nk tmbh bilangn kucg..n de kitten.isk3..pye lame tggu die pregnant,bile pregnant xsure lak.da sure mti lak baby 2..no luck..xpela kiki..nnti cbe ag k.huhu..

Selasa, 9 Mac 2010

pointless!

its pointless la going to work not doing anything
i rather cuddle with mu bucuk blanket at home than coming here and do nothing
mengadap comp like 8 hours a day
nek biru mate ak ni.. (contact lens act huhu)
ah..bile la nk sem 5 ni..
i miss my classmate..
i miss my friends..
really hope time could fly faster
bored..bored..bored!

Rabu, 6 Januari 2010

kami

hm..bosan an hidup tnpe hiburan..
bkn hiburan kat tv 2..
mksd ak gelak ktwe,gado, nangis..
pelbagai situasi dan emosi.
kalo bukan ngn family kte yg timbulkn sume 2
mestila kwn2 kte..

act, ak nk ckp ak rindu sume..
i misses my friends..
sem 4 ni memisahkn ktowg
sume g tmpt msg2 kn wat LI

mmg kmi bnyk drama n problems..
kmi merupakn
bkn golongan yg snyp dan sopan santun
bkn jenis org yg menurut kate
bkn jns org yg lurus bendul dan trime ape shje
bkn jns yg diam2 ubi berisi
bkn jns yg jge tpi kain org
bkn jns yg ddk terperuk kat uma..

kmi jns yg bsg xingt dunie pnye
dmne shje kmi bckp, kmi xpndg knn kiri
tmpt 2 kmi pnye..haha
kmi x ckp ngn pnoh klmbutan
mggunakn bhse dan gaya tersendiri kmi ckp men lps je
dngn harapan xde sespe yg terse sbb
kmi hanye bergurau semate-mate
kami xkn berstju dan membisu jika kmi tdk berstju
kmi akn menyuarakan dan buat ape yg t'mmpu
kmi adlh org yg mennjukkn dri kmi yg sbnar
mncbe mmberikn yg terbaik di dlm ape pon yg kmi lakukan
kmi xamik taw hal org lain (kdg2 je nyibok)
org je yg sllu cte kt kmi
kmi mendengar dn mmberi pndapat
kmi wat hal kmi sndr
sbb hal di antre kmi pon xhbs2 cite die
kmi jns yg ske kua jln2
enjoy g tgok wyg, men boling,wndow shopping n xpcially g karoke
karoke jmban pon jd..

kalau kmi wat salah, kmi bsedia meminta maaf
kalau ade yg meminta maaf, kmi sdie memaafkan
kalau kmi xphm, kmi minte pnerangn
kalau ade yg xphm, kmi sdie terangkn
kalau ade yg sdih,kmi gembirakn
kalau ade yg gmbire, kmi kongsikn
kalau hdpi cabaran,kmi kuatkn smgat
kalau ade yg susa kmi berikn smgat

kmi xbaik tpi kmi xjahat..
kmi xmulie tpi kmi xteruk
kmi wat salah, kmi cbe betulkan
kmi memberi tp kmi xmeminta balasan
kmi meminta tp apbl kmi memerlukan

semue bagaimana diri kmi itu..menjadi kenangan yg dirindui hri ini
semue kenangan itu merupakn pht mns dan cabaran di dlm pershbtn
pht mns itu yg mengukuhkn dan mengikat diri kmi menjadi sahabat dunie akhirat
dan persahabatan itu yg ak ingin kekalkn smpi akhir hayat ak..





klik jela.

saya yang tulis bukan kamoo.. :)